Prăjitură cu zmeură

Long story short despre de ce n-am mai scris eu pe blog de atâta timp.

Drogheria Pipera a cumpărat o licență de farmacie și a devenit Farmacia Hadri. Încă este greu în acest sistem, lucrez de 20 de ani și, sincer, este la fel de greoi totul. N-am scris și n-am mai avut prea mult timp de gătit pentru că am stat aproape non-stop în farmacie, iar farmaciști să mă ajute greu am găsit, daaaaar cum niciodată nu m-am putut opri, am putut și mai pot.

 

Și acum despre prăjitură. E despre ce am adunat de prin dulap, despre ingredientele sănătoase din Farmacia Hadri, pe care încă le mai avem și nu vom renunța la ele, despre gătit rapid și fără murdărie în bucătărie, cu Thermomix.

Ingrediente:

200 g unt sau ghee sau ulei de cocos

3 ouă

200g făină de migdale albe

150 g nucă de cocos rasă

100 g agave sau stevia, eritritol, melasă, pastă de curmale

1 pahar mic de iaurt grecesc

1 lingură extract de vanilie natural

Coajă rasă de la o lămâie Bio

150 g zmeura (eu am luat de la Ionuț din curte și am pus la congelator).

Ce-am făcut eu:

Am adunat ingredientele astea lângă Thermomix (nu le-am cântărit înainte pentru că le cântărește tot el). Totul până la copt se întâmplă în bolul T, nu ai nevoie de cuțit, cântar, tocător, boluri, linguri. Am avut nevoie de spatula T și răzătoare pentru coaja de lămâie, atât.

Ce-a făcut Thermomix:

A cântărit și topit untul într-un minut apoi a amestecat restul ingredientelor adăugate de mine, mai întâi ouăle și apoi restul. Totul în vreo 2 minute.

Am turnat în vasul de copt și am pus zmeura pe deasupra. În timp ce vă scriu, se coace. Vreo 45 min. la 170°C.

Bineînțeles că poți prepara această prăjitură și fără Thermomix 😊

E bună pentru dimineață și este mult mai nutritivă decât o prăjitură cu făină albă și zahăr rafinat.

Citește etichetele!

Alege varianta mai sănătoasă!

Gătește acasă!

Nu risipi!

Reciclează!

Fii bun!

 

261 Total vizualizări 1 Vizualizări azi

Comentarii

comentarii

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu