Biscuiți cu brânză, gustarea pentru școală

După o zi plină, deja, ajung acasă vorbind la telefon, bineînțeles. Parchez și rămân în mașină. Tudor și prietenul lui Alberto, vin la geam:
- Mai facem biscuiti???!
- Facem, facem. Și continui sa vorbesc la telefon. După vreo cinci minute întorc capul și-i văd cum se jucau într-o mare baltă.
- Oooook, hai în casă la biscuiți.
De urgență ne-am spălat pe mâini și am ales rețeta de biscuiți cu brânză din rețetarul de bază Thermomix. Grabă mare, că mâine iar ne trezim la 7 fără..
Nu avem lumini speciale, nu avem niciun scenariu, nu repetăm nimic, ne emoționăm, dar suntem foarte rapizi (ne ajută mult thermomix). Nu facem preparate super arătoase, dar vă asigurăm ca sunt super gustoase și reprezintă o mare bucurie pentru copii.

Să faceți și voi! A, și scuzați dezordinea, nu e buni acasă să ne mai ajute.

Și acum rețeta! Video vezi aici 

200 g brânză Gruyere
200 g făină
120 g unt foarte rece, tăiat cuburi
1 ou
1 linguriță sare
Semințe de chimen
Semințe de susan pentru presărat pe deasupra.

Dacă ai thermomix, aluatul va fi gata în mai puțin de un minut. Dacă nu, pui într-un bol toate ingredientele și frămânți până obții un aluat omogen. Transferi aluatul pe o folie alimentară și rulezi până îi dai o formă de sul (diametru de circa 4 cm). Acum ar trebui să-l pui în frigider pentru vreo două ore, ca să poți tăia felii ferme. Noi am sărit peste pasul ăsta, aluatul era încă rece și eram pe grabă tare. Preîncălzește cuptorul 180C. Hârtie de copt în tavă. Tai felii cam de 0,5 cm și pui la copt pentru vreo 10-15 minute.
Gata gustarea pentru școală!

1878 Total vizualizări 1 Vizualizări azi

Comentarii

comentarii

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu