Ratattouile, ghiveciul colorat și delicios

La Mulți Ani, dragilor! Să aveți un an nou așa cum vi-l doriți și nu uitați că doar de voi depinde asta. Munciți pentru îndeplinirea tuturor dorințelor și rezultatele nu vor întârzia să apară. Aveți grijă de voi, faceți sport, mai tăiați din zahăr și carne, distrați-vă, călătoriți! 

Mâncați mai multe legume! Astăzi am să vă dau o rețetă de Ratatouille super simplă, delicioasă și foarte colorată. Eu și colegii mei de la Noorish și cu ajutorul nostru de nădejde Tefal, am gătit acest preparat la ultima conferință Foodbloggers, ce a avut loc înainte de sărbători.

Pentru cei peste 200 de participanți ce au gustat și ne-au văzut preparând în bucătăria Tefal, dar și pentru tine, cititorule, iată și rețeta:

Sosul de rosii
2 cepe galbene
2 căței usturoi
3 linguri ulei
1 kg roșii
Sare
Piper
5 fire busuioc

Noi am preparat acest sos cu ajutorul Ultrablend Cook de la Tefal. Am tăiat cepele în patru, le-am adăugat în vas împreună cu usturoiul; le-am mărunțit timp de câteva secunde. Ulei peste, călit timp de câteva minute și apoi restul ingredientelor. Au fiert vreo 20 de minute și la sfârșit le-a blenduit timp de câteva secunde. Simplu, rapid, totul având loc doar într-un singur vas. Bineînțeles, dacă nu deții un asemenea aparat poți face sosul într-o tigaie pe aragaz.

Legumele, tăiate rondele (de preferat cu mandolina, în felii cât mai subțiri)
2 vinete
2 zucchini
2 dovlecei
3 ardei grași divers colorați
2 cepe roșii
Cimbru proaspăt

Torni sosul într-o tavă rotundă ce poate merge la cuptor. Pentru noi, a fost perfect aparatul Actifry. (tot la Actifry am făcut și cartofi prăjiți mult mai sănătoși;  pentru 1 kg de cartofi prăjiți ai nevoie doar de o lingură de ulei). 

Începi să aranjezi feliile în tavă, alternând fiecare culoare și menținând ordinea. Presari cimbru proaspăt pe deasupra și lași la copt timp de 30 de minute.

Un preparat ușor, sănătos și binevenit, zic eu, după mesele copioase de sărbători. Să faceți și voi 🙂

3588 Total vizualizări 1 Vizualizări azi

Comentarii

comentarii

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu