Despre YOGA și India (partea a doua)

În prima zi, m-am trezit pe la 11, culcată in camera mea de bambus, sub sunetul valurilor mării. Doar cinci ore am putut să dorm, era cald, ciorile concertau și câțiva muncitori lucrau în jur. Ooook, not good. Dar în zilele următoare mă voi trezi odată cu păsările și voi scăpa și de asta, m-am încurajat eu.

Brunch time. Lumea energică în jur, după sesiunea de yoga de dimineață. Eu nu mă dezmeticisem deloc. Pun un bol de fructe. Papaya, pepene, banane. Zuper! Mă lovește aroma de curry și merg să-mi pun din toate cele. Orez cu fenicul, curry de conopidă, salată de ardei gras, chapati. Heaven! Cred că păream un pic nemâncată de câtă bucurie aveam pe față savurând mâncărurile astea. Aceași față am avut-o și următoarele zile. Cea mai bună mâncare vegetariană mâncată vreodată!

La câțiva pași, șezlongurile. Mă așez și eu, la umbră, pentru câteva momente, zic. Nu știu cum au trecut patru ore. Nu m-am putut ridica nici măcar sa merg să-mi pun costumul de baie. Eram bine așa, parcă eram pusă la încărcat și așteptam să se umple bateria. N-am dormit, n-am vorbit, am privit în jur și atât. A fost bine!

Tea break

Chai Masala, Ginger Lemon Tea, Mint Tea, toate minunate și știi ce era și mai interesant? Toate erau fierbinți. Un gust minunat pentru fiecare și mi-era foarte bine să le beau așa calde la 35 de grade afară. Baby banana, biscuiții cu cocos și cardamom, minunate și ele.

Am mâncat din toate și m-am bucurat nespus, dar n-am sărit calul cu cantitățile.

Despre YOGA

Diferit uneori de ce făcusem înainte. Greu, dar mult mai greu acasă. Mediul, trainerul, atenția, posturile, eliberarea zonelor tensionate, apusul în mare, eu cu mine acolo. Toate duceau la o stare de bine, la descrețirea frunții, la zâmbet și seninătate.

Ok, ăsta e doar începutul, just let it go. Bateria se tot încărca. De la zi la zi, mai flexibilă, mai mobilă, mai senină, mai recunoscătoare, mai odihnită. Ciorile nu le-am mai auzit decât ca parte din locul ăla, nu mă deranjau deloc (acasă nu le suport când fac zgomot la geam de la 6 dimineața). Și cei din jur spuneau și ei la fel, nu erau deranjați deloc de gălăgia făcută de ele. Nu eram deranjați nici de vacile ce se plimbau sau stăteau și ele la plajă. Nici de câinii maidanezi. Într-o seară, plimbându-mă pe plajă, m-am lovit de un câine ce dormea liniștit. Nimic n-a zis, s-a ridicat și a plecat. Așa rău îmi părea de nu știam ce să fac, am început să vorbesc cu el în engleză. La câți străini sunt mereu acolo, m-am gândit că înțelege ceva. Oamenii și animalele trăiesc într-o armonie perfectă.

Meditația

Super cool! Incredibil cum cinci, zece minute de concentrare asupra unui singur lucru - fie respiratie, o lumânare aprinsă, o număratoare în gând sau pur și simplu un mers lent, conștient - te face să te simți mult mai bine tot restul zilei și mai mult de atât. Let it go now and you will be just good.

Respirația

Aici e mult de exersat și povestit. Garantat super rezultat. Atât îți zic: te foiești seara în pat și nu adormi? Apasă ușor nara dreaptă și respiră doar pe stânga. Observă doar respirația și lasă gândurile. Cinci minute maxim mi-a luat și am și adormit. Iar dacă ți se întâmplă ca peste zi să te ia moleșeala la birou, acoperă nara stângă și respiră doar pe dreapta. Umple-te cu energie!

Mâine vă povestesc despre oameni și locurile pe care le-am descoperit.

4189 Total vizualizări 1 Vizualizări azi

Comentarii

comentarii

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu