Weekend în Sighișoara

Am fugit weekendul trecut în Sighișoara. Business and pleasure, că doar de plăcere nu știu când apuc vara asta... dar a fost atât de frumos, neașteptat. Neașteptat pentru că încă de vineri dimineața nu știam încotro să fug. Și cum, necum, a apărut Sighișoara. Ce ne-a atras aici? Ei bine, tot căutând în grabă un loc deosebit, am dat de Taschler Haus din Sighișoara. Ne-a atras imediat, mai ales apartamentul de la parter. Sunat, găsit liber, rezervat, plecat în locul de poveste. 

Familia Cismas (proprietarii) ne-a așteptat și întâmpinat, chiar dacă am ajuns după 9 seara. Extraordinar de amabili și dornici să ne povestească fiecare amănunt despre casă, construită înainte de 1700. Ne-au spus ce reprezintă fiecare pictură, obiect și apoi și ce e de văzut în împrejurimi și unde se mănâncă bine. Domnul Jan, chiar a făcut o hartă cu toate locurile ce merită vizitate în apropiere de Sighișoara. Am ciocnit un pahar de vișinată și apoi ne-am retras în apartamentul de la parter (fostă brutărie). Chiar arată ca-n povești. Nu vă spun toată povestea, mergeți să vă povestească familia Cismas. 

Dimineață, așa cum ne-a recomandat domnul Jan Cismas, am luat micul dejun la hotel Binderbubi. Au o tartă cu fructe delicioasă, dar a doua zi, micul dejun de la Casa Cositorarului a fost de excepție.

Au urmat câteva ore de lucru, dar în cadrul superb al cetății Sighișoara. 

Spre seară am luat harta și am pornit spre Biertan. Aici o altă cetate. Era închis, am ajuns prea târziu, dar chiar și așa, am observat-o cât e de frumoasă și am zis că a doua zi trebuie să revenim. Zis și făcut, duminică, pe la prânz, ne-am întors. Scări, multe scări de urcat, dar ce frumusețe sus, ce priveliște, ce biserică. Nu știu cum e atât de necunoscut locul ăsta atât de frumos, căci niciun român nu era pe acolo, dar străini o mulțime. Nici nu-mi găsesc cuvintele să povestesc mai mult. Vă las câteva poze, mai jos. Trebuie să mergeți acolo, este la doar 25 de minute de Sighișoara spre Mediaș. 

Seara, am mers la Casa Cositorarului. Și aici parcă te întorci în timp. Ne-am împrietenit cu o familie mai în vârstă, ce stătea la masa de lângă noi. Ei ne-au spus să vizităm neapărat la întoarcerea spre București satul și biserica Viscri. Super, am zis, încă un loc pe lista de duminică. Drumul 104a distrus, peisajul superb. Recomand dacă veniți dinspre Sighișoara, să mergeți până la Rupea și apoi pe 105a, este mai bun drumul. Nu știu prințul Charles pe unde o ia când merge la casa lui din Viscri...probabil cu elicopterul. Biserica n-am mai putut vizita, căci am ajuns după program, dar cu siguranță ne vom întoarce. În sat există și o brutărie pe care îmi doresc să o vizitez data viitoare. 

A, și la dus am oprit să mâncăm în Brașov, la Dei Frati. Mâncare delicioasă, panna cotta la desert și un chardonay bun. Apoi, faceți o plimbare pe str. Sforii. 

Un weekend superb cu oameni calzi, buni și primitori. Locuri superbe ce m-au făcut să îmi doresc să vizitez mai mult România. 

 

4076 Total vizualizări 1 Vizualizări azi

Comentarii

comentarii

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu