Orzotto cu hribi

Orzotto cu hribi este o mâncare preparată doar din câteva ingrediente, dar combinate perfect pentru ca totul să devină un deliciu. Gătitul în sine nu presupune mult timp, tot ce trebuie să ai în vedere este hidratarea ciupercilor dacă alegi să folosești din cele uscate. Eu am ales hribi pe care i-am hidratat timp de cinci minute în apă fiartă. Mai este nevoie de apio, ceapă, usturoi, pătrunjel, supă de legume și unt. 

DSC04269

De ce am ales orz integral și de ce îmi place atât de mult am mai povestit aici

DSC04265

Încingem 2 linguri de ulei în tigaie și călim la foc mic ceapa, apio și usturoiul. Între timp ne ocupăm de ciuperci: scurgem de apă (păstrăm apa într-un vas), tocăm și le adăugăm în tigaie, călim pentru încă 2-3 minute. Sare, piper. Orzul și el în tigaie, 3 minute.

DSC04273

Apa în care s-au hidratat ciupercile, iar după ce aceasta a fost absorbită, începem să adăugăm treptat supa de legume (câte un polonic până ce este absorbit tot lichidul, amestecând cu o lingură de lemn aproape continuu).

DSC04281

În vreo 40 de minute e gata. La sfârșit adăugăm cubul de unt și pătrunjelul tocat. Stoarcem și puțin suc de lămâie. 

DSC04323

De Li Cios! 

Pentru 4 porții: 

2 linguri ulei 

1 ceapă

2 tulpini de țelină apio

3 căței de usturoi

2 linguri  hribi 

250 g orz integral 

1 L supă de legume 

20 g unt 

1 legătură pătrunjel 

1/2 lămâie, suc. 

3753 Total vizualizări 9 Vizualizări azi

Comentarii

comentarii

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu