În ultima vreme tot coc, era timpul și de niște brioșe sărate. Bune de-o gustare, de mic dejun sau în loc de pâine. Aveam niște roșii uscate prin dulap și am zis să prepar ceva cu ele plus măsline negre în frigider.
Ca de obicei, am înlocuit făina albă cu făină din fulgi de ovăz, mei și am adăugat doar puțină făină integrală de grâu. Dacă vrei ca brioșele să nu conțină gluten, poți înlocui făina de grâu și fulgii de ovăz cu făină făcută la blender din fulgi de ovăz Amisa (nu conțin gluten).
Pentru 12 brioșe
100 g fulgi de ovăz, făcuți făină la blender
100 g mei integral
100 g făină integrală de grâu
10 g praf de copt
1 linguriță sare
2 ouă, bătute
2 linguri ulei de cocos, topit
250 ml lapte de migdale
100 g mozzarella rasă plus două linguri de presărat deasupra.
4 linguri roșii uscate, tocate
4 linguri măsline negre, tocate
Încălzim cuptorul la 200ºC. Într-un bol amestecăm toate ingredientele uscate (mai puțin roșiile și măslinele), iar într-un altul ingredientele lichide. Amestecul lichid vine peste cel uscat, omogenizăm. Împărțim compoziția în două boluri. Într-un bol punem măslinele, iar în celălalt roșiile.
Tava de brioșe unsă cu puțin ulei de cocos. Umplem 3/4 din fiecare formă și punem căteva fire de mozzarela deasupra. Cuptor, 25 de minute sau testul scobitorii pentru siguranță.
Nouă ne-au plăcut servite cu iaurt. Rapid, delicios, să faci și tu!
4732 Total vizualizări 1 Vizualizări azi