Salata cu sfeclă, năut și orz integral

La prânz cu familia sau făcută de seara pentru a doua zi la serviciu sau pentru o cină ușoară, dar totuși foarte nutritivă și sățioasă. Bună și pentru cei mici și pentru cei mari. Cu de toate, ca să nu te mai gândești doar la frunze, roșii și castraveți sau în extrema cealaltă, cartofi, morcovi, maioneză.

chickpea

Năut prefiert (eu am avut din conservă, l-am clătit și l-am scurs bine), sfeclă tăiată cubulețe și amestecate într-o lingură de ulei de măsline, apoi coapte. Dacă te grăbești poți folosi sfleclă din borcan, prefiartă. Rucola și o mână de orz integral prefiert. Am mai pus un măr verde feliat subțire și la final am fărâmițat deasupra și niște brânză.

DSC04337

Barley

Pentru 4 portii:

2 sfecle medii
1/2 cană orz integral
1/2 conservă năut
50 g rucola
1 măr
100 g brânză feta

Sosul pentru salată

1 linguriță muștar Dijon
1 lingură oțet de cidru de mere
1/2 linguriță miere
1/4 scorțișoară
1 cățel de usturoi
1/2 lămâie, suc
3 linguri ulei de măsline

 

Lecția de sănătate

De ce orz?! În primul rând e foarte gustos, aduce a nucă. Foarte bogat în fibre (42%) și betaglucan, ajută tranzitul intestinal și poate reduce colesterolul rău. Este foarte nutritiv! 60 g orz integral furnizează organismul aproximativ 50% din doza zilnică recomandată de seleniu, mangan, molibden și fibre; peste 30% din doza de cupru și vitamina B1 și B3.

Pe lângă beneficiile aduse, în comparație cu un risotto sau un simplu orez, prefer orz pentru gustul său deosebit față de orice altă cereală. De data aceasta, l-am adăugat în salată și pentru a o face mai sățioasă.

PS. Înainte de a fierbe orzul pune-l la înmuiat timp de 30 de minute.

DSC04375

4550 Total vizualizări 1 Vizualizări azi

Comentarii

comentarii

0 Comentarii

  1. […] De ce am ales orz integral și de ce îmi place atât de mult am mai povestit aici […]

Lasă un comentariu