Orez brun, pui și o multitudine de arome

Rar gătesc cu carne, dar ieri, în supermarket, am dat peste niște pulpe de pui crescut lent și natural; galbene, frumoase, mi-au plăcut și am zis să fac un orez bun cu ele. Am scos condimentele din dulap, uleiul de cocos, o ceapă, ghimbir, arahide și semințe de susan. La final am presărat ceapă verde și mult pătrunjel (ar fi mers coriandru, dar mai greu de găsit în perioada asta). 

DSC04192

Mai întâi am fript pulpele de pui, câteva minute pe fiecare parte, apoi am adăgat ulei de cocos, ceapa tocată mărunt, ghimbir, cuișoare, foi de dafin, ardei iute și piper negru. Am călit vreo cinci minute. Orezul brun l-am hidratat înainte timp de vreo oră, l-am scurs de apă și l-am adăugat în tigaie și peste două minute am adăgat 1,5 L de apă fiartă. Am lăsat la fiert vreo 30 de minute. Între timp am fiert păstăile de soia verde. În 10 minute au fost gata, iar după ce le-am răcit am separat boabele și le-am pus peste orez.

DSC04201

 

Am pornit cuptorul la 200°C. Gust, adaug și vreo două linguri de sos de soia. Presar arahidele și semințele de susan. Dau cuptorul pe funcția grill (sus) și introduc tigaia în cuptor pentru cinci minute cât să se rumenască semințele de susan și arahidele.

DSC04247

 

Am servit cu pătrunjel și ceapă verde proaspăt tocate. Bun de tot! 

PS: orez brun pentru că e mai bun! Nu este rafinat. Față de orezul alb, conține mai multe proteine, fibre calciu, magneziu și potasiu și are un indice glicemic mai mic. Soia verde (edamame) este bogată în proteine, fitonutrienți (isoflavone), fier și acid folic. 

Alege să mănânci gustos, dar mai sănătos 🙂 

Pentru 4 porții ai nevoie de: 

250 g orez brun 

400 g pulpe de pui dezosate 

1 ceapă 

1 ardei iute

2-3 cm ghimbir ras

4 cuișoare

2 foi de dafin

1 linguriță piper negru măcinat 

1 lingură ulei de cocos 

200 g soia verde 

2 linguri sos de soia light (Tamari) 

1 lingură semințe de susan 

3 linguri arahide tocate 

2 cepe verzi

1 legătură pătrunjel (coriandru)

 

3244 Total vizualizări 3 Vizualizări azi

Comentarii

comentarii

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu