Vegan Brownie sau Negresa de post

Astăzi, iar am adunat de prin dulapuri să fac o prăjitură. O prăjitură delicioasă, dar să fie de post și să implic și copilul la preparare ei căci e puțin răcit, nu merge la grădi și trebuie să avem tot felul de activități, ca să nu ne plictisim. 

Bun, deschidem dulapurile! o ciocolată neagră, ulei de cocos, nuci, fistic, semințe de in (ca să înlocuiesc oul), făină, praf de copt, condimente, zahăr din agave. Mai am și ceva fructe: banane și portocale. Deci să fie brownie cu portocale. 

Processed with VSCO with c3 preset

Pornesc cuptorul la 180 de grade. Pasez cu furculița o banană. Râjnesc vreo două linguri de semințe de in și le amestec cu șase linguri de apă. Într-o crăticioară, pun uleiul de cocos și o pun pe foc; când uleiul s-a încălzit, adaug și ciocolata neagră, ruptă bucăți mici. Amestec până când ciocolata s-a topit. Dau crăticioara deoparte.

Processed with VSCO with c3 preset

Tudor: într-un bol adaugă peste banana pasată, făina de in cu apă, ciocolata topită în uleiul de cocos. Amestecăm. Urmează: făina în care am amestecat și praful de copt, zahărul din agave, nuca, fisticul, condimentele (vanilie, scorțișoară, cardamom), un pic de sare, cacao. Adaug eu și coaja rasă de la o portocală. Omogenizez totul cu o furculiță . Totul arată ca o pastă, nu curge, dar nici nu e ca o cocă uscată (mai adaugă suc de portocale, dacă e prea uscată sau făină dacă compoziția e prea lichidă). 

Processed with VSCO with c3 preset

e302d3c3-eafe-4c3e-ae11-5dbbef46d197

Hârtie de copt în tavă (a mea a fost pătrată, 20 cm), torn compoziția, pun deasupra felii de portocală. Cuptor, 40 de minute. Între timp am pregătit de o turtă dulce, ca să se mai joace și Tudor decupând cu formele de brad, ursuleț, fluture, etc., dar asta vă povestesc eu altă dată. 

A ieșit foarte bun! Mai sănătos și la fel de delicios :). 

Processed with VSCO with c3 preset

Lista de cumpărături: 

3/4 cană ulei de cocos 

200 g ciocolată neagră (fără lapte)

3/4 cană făină

10 g praf de copt

2 linguri semințe de in

6 linguri de apă

1 banană bine coaptă

1 linguriță vanilie 

1/2 linguriță cardamom

1/2 linguriță scorțișoară

1 portocală 

2 linguri cacao

1/2 - 3/4 cană zahăr din agave 

2 linguri nucă mărunțită

2 linguri fistic mărunțit

 

7091 Total vizualizări 2 Vizualizări azi

Comentarii

comentarii

1 Comentariu

  1. Looks tasty!

Lasă un comentariu