Deserturi fără zahăr și fără foc

Deserturi fără zahăr și fără foc a fost una din temele celei de a opta ediție a Săptămânii Inernaționale a Sănătății și Siguranței, din cadrul companiei Enel. Și pentru că Noorish este despre sănătate și stare de bine, a avut locul său în cadrul acestui eveniment.

Ce-am făcut? Am susținut două ateliere de gătit raw-vegan, în București și Constanța. Mai exact, am făcut deserturi delicioase fără zahăr și fără foc. Multeeee.

dscf4844

Primele pe listă: bomboanele. Care mai de care mai curios să vadă cum vor ieși aceste bomboane făcute doar cu ajutorul unui blender. Ei bine, da, Blender și atât! Mărunțim migdale în câteva secunde. Transferam într-un bol. Este rândul curmalelor la blender. Le turnăm peste migdale, adăugăm ulei de cocos, pudră de roșcove, vanilie bourbon și preferatul meu, cardamomul. Amestecăm bine și gata! Dăm 15 minute la rece și apoi formăm bomboanele în palme și le tăvălim prin semințe de susan sau fulgi de cocos sau nucă sau flori comestibile. Entuziasm și curiozitatea gustului acum. Cine nu a fost atent când am spus cardamom, acum încearcă să identifice aroma. Mulțumită și fericită toată lumea.

dscf4896

dscf4916

Trecem mai departe. Desert în trei culori. Mousse de ciocolată, cremă de mango cu ghimbir și piure de fructe de pădure cu cocos. Nimeni nu are răbdare până la final și gustă din fiecare strat. Unii au rămas doar cu două straturi sau chiar doar cu unul până la final, asă că propunerea mea de desert în trei culori a fost învinsă de pofta prea mare pentru a mai putea aștepta.

dscf4929

Am decorat cu frișcă de migdale. La final am încheiat cu gem. Acum și mai mare curiozitatea. Cum gem fără foc și fără zahăr? Mai simplu și mai sănătos decât gemul meu nu se poate (rețeta mai jos).

Mă bucur că am făcut parte din acest proiect și în numele Noorish, mulțumesc Smartexperience pentru invitație și felicitări Enel pentru grija de angajații tăi. Sper să ne vedem curând, căci participanții au spus că-și doresc mai des astfel de ateliere. Drogheria Pipera a asigurat cele mai bune și calitative ingrediente pentru cele mai apreciate și devorate deserturi.

dscf4912

dscf4898

Tefal, partener de încredere și unicul aparat de bucătarie de care am avut nevoie - blenderul BlendForce Glass Tripl'ax. Ah, era să uit ce mi-a plăcut cel mai mult, blenderul Tefal vine la pachet cu încă două accesorii: mini-tocător și mini-râșniță. Totul se întâmplă mult mai rapid acum, nu mai speli același vas pentru a toca și alte ingrediente de care ai nevoie la prepararea mâncarii și nu mai scoți din dulap râjnița veche, mojarul, cuțitul, tocătorul, bolul, etc. Totul se întâmplă doar cu ajutorul blenderului Tefal.

dscf4933

Fiecare desert preparat, nu mi-a luat mai mult de 10 minute, cu tot cu curățat fructele.

Și acum rețetele:

7f807479-6a1d-4140-ba3e-bcece2cd625b

GEM DE AFINE - 400 g

250 g afine
6 linguri semințe de chia
6 lingurițe miere

Blender: afine. Peste piureul de afine obținut adăugăm mierea și semințele de chia. Se poate păstra la frigider până la 30 de zile.

DESERT IN 3 CULORI

1. Mousse de ‘’ ciocolată’’

2 avocado bine coapte
1 banană bine coaptă
¾ cana pudră de roșcove
½ cană lapte (orez, migdale, soia)
½ cană sirop de agave
1 linguriță vanilie burbon

Blender: lapte, avocado, banană. După obținrea piureului, mărim viteza blenderului și adăugăm pe rând restul de ingrediente.

2. Crema de mango cu ghimbir

2 mango mici (1mare)
1 cană făină de migdale (caju)
3 linguri sirop de agave
1 linguriță ghimbir pudră
1 linguriță vanilie
1 praf de sare

d31d383f-6cfc-4e25-a263-aa820c317ebb

Blender: siropul de agave și bucățile de mango. Pulsăm până obținem un piure omogen. Adăugăm pe rând, restul de ingrediente, blendăm până ce obținem crema.

3. Piure de fructe de pădure și cocos

500 g fructe de pădure
150 g fulgi de cocos
2 lingurițe vanilie
5 linguri sirop de agave

Blender: fructele de pădure până ce obținem piureul. Adăugăm siropul de agave, vanilia și fulgii de cocos.

‘’FRIȘCA’’ DE MIGDALE (CAJU, MACADAMIA)

250 făină de migdale albe (înmuiată în prealabil timp o ora în 120 ml apă)
5 linguri sirop de agave
sucul de la o jumătate de lămâie

Toate ingredientele se blendează la viteză mare până ce obținem o crema fină, omogena.

BOMBOANE RAW

150 g migdale (mărunțite la blender)
100 curmale (înmuiate în apă timp de o oră și mărunțite la tocător)
4 linguri de ulei de cocos extravirgin (lichid)
4 linguri pudră de roșcove
½ linguriță cardamom
½ linguriță vanilie

Omogenizăm toate ingredientele. Dăm compoziția la frigider pentru 15 minute, apoi formăm mici bile în palmă. Le tăvălim prin semințe de susan sau fulgi de cocos sau prin petale de flori comestibile.

Să fii sănătos!

11338 Total vizualizări 1 Vizualizări azi

Comentarii

comentarii

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu