Pui și legume la wok în sos asiatic

Cum sa mai prepari un piept de pui rapid si delicios. Alegi două sosuri asiatice (soia și pește), ghimbir, usturoi și deodată ai dat alt gust cărnii. Mai ai nevoie de doi ardei și doi morcovi. Pentru prospețime și sănătate în farfurie, adaugi bineînteles ceva verde - spanac și ceapa verde.

5

Alege un wok bun, de calitate, care sa nu lipească carnea sau legumele și să-ți strice toată mâncarea. Eu am ales tigaia wok Tefal;  o am de ani buni și gătesc fără grijă și acum.

Tigaia wok: o lingură de ulei de floarea soarelui, pieptul de pui tăiat fâșii, foc peste mediu. 7-8 minute. Adaugi ardeiul. 3-4 minute. Morcovul fâșii și el pentru încă 2 minute. Ultimele adăugate: ghimbir, usturoi și sosurile asiatice. Storci un pic de suc de lime, adaugi și coaja rasa. În 5 minute e gata. Iei tigaia de pe foc și mai adaugi 2 linguri de miere. Gustă! Dacă îți place picant, poți adăuga și jumătate de ardei iute.

4

2

Noi am servit în tortilla, dar merge și cu tăiței de orez sau orez basmati. Pe fiecare lipie am pus mai întâi o mână de spanac, puiul cu legume și deasupra ceapa verde și frunze de coriandru. Am înfășurat și am mâncat cu mare poftă.

1

Pentru 4 porții:

500 g piept de pui
2 ardei gras
2 morcovi medii
3 fire de ceapă verde
3 căței de usturoi
1 -2 lingurițe ghimbir
50 g spanac tânăr
3 linguri sos de soia
2 linguri sos de pește
1/2 lime (coajă și suc)
2 linguri miere
coriandru frunze
4 tortilla

Poftă să ai și tu!

14286 Total vizualizări 3 Vizualizări azi

Comentarii

comentarii

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu