Quinoa cu legume și alune de pădure

Quinoa, preferate mea. Un aliment complet, o sursă bună de proteine, fără gluten și foarte gustoasă, iar când o mai combini și cu tot felul de legume, păi n-ai să te mai saturi. O mâncare rapidă, colorată, nutritivă, delicioasă!

e216ba89-9938-45fb-a7f7-8878496473f2Simplu! vezi ce legume ai prin cămară. Eu am gătit totul direct în tigaie. Nu-mi place să folosesc o mie de vase și mai ales să le spăl și apoi cu cât e mai simplu, cu atât mai bine.

001-2

001-5

Tigaie: ulei, ceapă, usturoi, roșii, ghimbir. Cinci minute, la foc mediu. Adaugă condimentele. Acum pune și quinoa, morcovii, foile de dafin și acoperă cu apă. Adu la fierbere și apoi acoperă cu un capac. Peste 10 minute adaugă mazărea și ardeiul gras (lasă-le deasupra, nu amesteca). Mai lasă pe foc doar cinci minute cu capacul pus. 

001-3

Între timp toacă alunele și pune-le pe foc într-o altă tigaie. Adaugă sosul tamari și o lingură de sirop de agave sau miere. Ține pe foc timp de 3-4 minute amestecând continuu. 

001-6

E gata! Adaugă și suc de lămăie verde înainte să servești și ardei iute dacă îți place mâncarea picantă. Alunele caramelizate pune-le deasupra și apoi 3-4 frunze de mentă rupte. 

001

Să vă fie de cel mai bine! 

Ce ai nevoie pentru 4 porții: 

1-2 cepe tocate julien

2 căței de usturoi 

1 roșie

2 cm ghimbir ras

2 linguri ulei

1 cană quinoa (250 g)

2 + 1/2 căni apă

2 morcovi

150 g mazăre boabe

1 ardei gras roșu

1 linguriță turmeric pulbere

1/2 linguriță semințe coriandru, pisate 

1/2 linguriță chimen pulbere 

2 foi de dafin 

1 ardei iute (opțional)

1/2 lămâie verde, suc 

100 g alune de pădure crude 

3 linguri sos tamari

2 linguri sirop de agave/miere

2 fire de mentă, frunze. 

 

5515 Total vizualizări 1 Vizualizări azi

Comentarii

comentarii

1 Comentariu

  1. Super retete.

Lasă un comentariu