Humus cu sfeclă pe cartof dulce

Din aceeași categorie - Simplu, rapid și delicios - este și acest preparat. Un cartof dulce, o cană de năut, o sfleclă mică și ceva semințe, au dus la o gustare delicioasă pentru familia mea. Când totul a fost gata, copilul a fost cel mai impresionat de culorile aprinse din farfurie și implicit dorința de a gusta a venit imediat. 

1

Cuptor, 200 de grade. Eu am zis să coc și niște năut, vreo 4 linguri doar, pe care să-l presar deasupra humusului la sfârșit. Am amestecat bine boabele de năut într-un amestec de ulei de măsline și câte un praf de boia dulce, boia iute, usturoi, chimen și puțin tumeric.

Sfecla se spală bine, se șterge de apă, se taie cuburi. Se transferă într-un bol, se amestecă cu puțin ulei și sare și se dă la cuptor pentru vreo 30 de minute. Se feliază cartoful în felii de circa 1 cm și repetăm procesul de la sfleclă, dar aici adăugăm și cimbru proaspăt. Cartoful dulce se coace foarte repede, după ce s-au scurs vreo 10 minute de când am pus sfecla, putem introduce și cartoful la cuptor. 

Am pus boabele de năut într-un amestec de ulei de măsline, boia dulce, boia iute, un praf de usturoi și puțin tumeric. În ultimele 5 cinci minute putem coace și semințele de dovelac și pin.  

ffdd0dcb-7531-4156-a5b5-9cd834600b43

Blender: năut clătit bine, sfecla coaptă, usturoi pisat, suc de lămâie, ulei de măsline, tahini, sare, piper și câteva linguri de apă pentru a ajuta năutul  să se facă pastă. Gustă! 

Când totul a fost gata, eu am așezat feliile de cartof direct pe tocător, am pus câte o lingură de humus peste; jumătate le-am servit cu năut copt și semințe, iar cealaltă jumătate cu avocado felii și semințe. 

A fost bun de tot!

9291fb2a-98b0-420f-98aa-33cf19d12878

Ingredientele necesare pentru 4 porții: 

1 cartof dulce mare

1 lingură cimbru 

2 linguri de ulei

sare, piper 

Pentru humus: 

1 sfeclă medie

2 căței de usturoi

200 g năut prefiert 

2 linguri suc de lămâie

3 linguri ulei de măsline

2 linguri tahini 

2-3 linguri apă

sare, piper. 

Pentru servit:

5 linguri semințe de dovleac

1-2 linguri semințe de pin

1 avocado 

4 linguri de năut copt. 

6493 Total vizualizări 5 Vizualizări azi

Comentarii

comentarii

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu