Frittata cu spanac, feta și roșii

Ai musafiri în weekend sau vrei să prepari micul dejun de cu seară, eventual să iei la pachet a doua zi? Nimic mai simplu, poți să faci o frittata foarte rapid. 

legume la tigaie

Ai nevoie de niște ceapă verde, câteva roșii, ardei, spanac tânăr, ouă, brânză feta, usturoi și ierburi aromatice. Pornești cuptorul, 200 grade. Tai ceapa și ardeii rondele, roșiile cuburi și le gătești pe toate într-o tigaie care merge și la cuptor (sau transferi legumele gătite în tava de tartă), în care ai adăugat două linguri de ulei de măsline; 4-5 minute sunt de ajuns. Sare, piper, oregano și usturoi pentru încă un  minut.

frittata

Între timp spargi ouăle într-un bol, le bați un pic cu telul și amesteci cu jumătate din cantitatea de brânză mărunțită. Adaugi spanacul și frunzele de busuioc. Torni totul peste legumele din tigaie și lași pe foc timp de 5 minute, până ce se va rumeni puțin pe margine. Presari restul de brânză și bagi tigaia la cuptor în partea de sus, pe funcția grill. Se va rumeni foarte frumos în doar 3-4 minute.
Cam asta a fost frittata mea. Am lăsat-o să se răcească doar un pic și am mâncat apoi cu mare poftă.

frittata 1Pentru mai mult verde, am servit alături salată de valeriană.

fittata cu feta si spanac

Pentru 6 porții ai nevoie de:

6 fire de ceapă verde
1 ardei gras (și 1 ardei iute, dacă vrei)
2-3 căței de usturoi
200 g spanac tânăr
200 g roșii
10 ouă
150 g brânză feta
1 linguriță oregano
10 frunze busuioc
2 linguri ulei de măsline
Salată de valeriană (opțional)

Poftă să aveți!

 

5009 Total vizualizări 2 Vizualizări azi

Comentarii

comentarii

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu