Burger pentru siluetă

În primăvară am plantat în ghivece, ierburi aromatice, salată, roșii, ceapă și ardei iute. Puține, ce-i drept, dar am umplut castronul cât să folosesc la burgerii mei din legume. Gustul roșiilor, incomparabil cu cele din supermarket, mi-a adus aminte de adevărata roșie de țară, luată direct din grădină. Am mâncat vreo două până să ajung cu ele în bucătărie. 

ingrediente burger vegetalMi-am propus să fac burgeri din quinoa și dovlecel. Și ca să fie buni pentru siluetă, n-am folosit pâine. Ouă, am uitat să cumpăr, așa că am folosit semințe de in pentru a lega compoziția.
Semințele de in sunt foarte ieftine și foarte sănătoase. Reprezintă cea mai bună sursă vegetală de omega 3, iar cantitatea mare de fibre conținută, curăță colonul. O lingură de semințe de in măcinate, înmuiate în trei linguri de apă, reprezintă echivalentul unui ou.

ciuperci_burger

Quinoa uscată, am mărunțit-o la blender până am obținut aproape de textura făinii. La fel am procedat și cu semințele de in, după care le-am pus la înmuiat în apă. Am răzuit dovlecelul, l-am sărat puțin și după 10 minute l-am stors bine cu palmele.

ingrediente burger vegetal

Bol: făina de quinoa, dovlecelul ras, semințele de in înmuiate, ceapa verde tocată, usturoiul pisat, busuiocul mărunțit, parmezanul ras, piciorușele ciupercilor, tocate și ele, o lingură de ulei de floarea soarelui, sare, piper și oregano uscat. Am amestecat totul și apoi am format o bilă, în palme, să văd dacă compoziția stă legată. Stă! Dacă iese prea apoasă, mai putem adăuga făină de quinoa, dacă e prea uscată, adăugăm puțină apă.

burger vegetal tava

Hârtie de copt în tavă, puțin ulei și așez chiftelele. Cuptor, 180 de grade, 15-20 minute. Cum vă spuneam, în loc de chifla de burger, am folosit ciuperci mari, champignon. Pe acestea le-am gătit în tigaie, pe aragaz, fără ulei, doar cu puțină sare.

burger_vegetal3

Între timp, am feliat ceapa și roșiile și am pregătit un sos de iaurt cu tahini și mentă.
Montarea burgerului: ciupercă, salată verde, chifteluța, felii de ceapa și roșii, busuioc, sos de iaurt și acopăr cu o altă ciupercă.

burger vegetal

burger vegetarian

Bun de tot! Merg chiar doi de persoană, așa dublează cantitățile ingredientelor, că va fi doar de bine. Cu așa burger, poți să te apuci de cura de slăbit, nu lăsa pe luni 😛 

Ingredientele pentru 8 burgeri 

16 ciuperci
1 dovlecel
3 linguri parmezan ras (poți înlocui cu fulgi de drojdie inactivă, dacă ești vegan sau ai intoleranță la lactoză; găsești în drogherie)
2 linguri semințe de in
100 g quinoa uscată
1 ceapă verde
1 ceapă roșie
4 roșii
1 mână busuioc, frunze
1 linguriță oregano
3 căței de usturoi
2 linguri ulei de floarea soarelui
Căteva frunze de salată verde
Sare, piper

6373 Total vizualizări 3 Vizualizări azi

Comentarii

comentarii

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu