Bruschete calde cu ciuperci, brânză și nucă

Tot din categoria rapid, că ne e foame, bruschete la cuptor, gata în 15 minute. Aș fi vrut să fac niște bruschete cu ciuperci, ricotta și trufe, cum am mâncat eu la mare, dar, din păcate, n-am avut trufe, nici măcar ulei aromat cu trufe, așa că m-am orientat către ce aveam în cămară. Zic să fac cu ulei de nucă, să fie mai deosebite, poate.

bruscehte cu ciuperci

Am strâns ingredientele:

6 ciuperci
6 felii de pâine
2 căței de usturoi
1 ceapă verde
2 linguri nucă
1 lingură ulei de nucă
2 ouă
100 g brânză ricotta 
1 lingură ulei de floarea soarelui
pătrunjel
sare, piper

bruschete cu ciuperci 2

Pornesc cuptorul, 180 de grade. Mărunțesc nuca. Toc legumele și le călesc vreo 4-5 minute în ulei, adaug și nuca pentru încă un minut pe foc. Transfer legumele călite într-un bol, las puțin să se răcească. Între timp, hârtie de copt în tavă, așez feliile de pâine. Sparg cele două ouă peste legume, adaug nuca, brânza, sarea și piperul și amestec totul. Cu o lingură, iau din compoziție și pun pe fiecare felie de pâine în parte. 

Cuptor, 12-15 minute. Ultimele 2 minute dau cuptorul pe funcția grill pentru a le rumeni și pe deasupra. Înainte de a servi bruschetele, presar pătrunjel proaspăt. 

bruschete cu ciuperci

Rapide, delicioase! Au fost bune și a doua zi, reci, luate la pachet.

5926 Total vizualizări 1 Vizualizări azi

Comentarii

comentarii

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu