Legume și halloumi pe grătar, plus un sos demențial!

Propunerea mea: halloumi, legume multe colorate și un sos demențial de iaurt cu tahini.

Simplu și rapid! Vinete, dovlecei, morcovi, ardei, ceapă roșie și brânză Halloumi. Toate feliile cam de jumătate de centimetru.

tahini_legume_gratar

Încingem grătarul. Grătar cu lemne, dacă ai, electric sau direct pe aragaz.

Dăm legumele prin ulei de măsline și sare. În 15 minute vor fi gata, pe grătar. Halloumi doar în 7-8 minute, deci pune-l pe grătar când deja ai întors legumele.

tahini_legume_gratar6

Între timp, sosul.
150 ml iaurt bun, gras (grecesc)
1 lingură pastă tahini
1-2 căței de usturoi (după cum îți place), pisat
2-3 linguri ulei de măsline

Sucul de la o lămâie verde
Sare și piper.

tahini_legume_gratar3

Ardeii, cred că știi deja, cel mai ușor se curăță atunci când după ce i-ai luat de pe grătar, îi pui direct într-un bol pe care l-ai acoperit apoi cu folie alimentară.

tahini_legume_gratar4

Platou - legume, halloumi și sos pe deasupra. Mai păstrează sos și extra, într-un bol, sigur se mai cere.

tahini_legume_gratar2

tahini_legume_gratar7

Să nu te mai saturi și nu alta!

9667 Total vizualizări 2 Vizualizări azi

Comentarii

comentarii

0 Comentarii

  1. […] timp, am feliat ceapa și roșiile și am pregătit un sos de iaurt cu tahini și mentă. Montarea burgerului: ciupercă, salată verde, chifteluța, felii de ceapa și roșii, busuioc, sos […]

Lasă un comentariu