Bomboane raw, fără zahăr, gluten și lactoză

Când nu știi cum să mai eviți zahărul, dar totuși ai poftă de dulce, pregătești în 10 minute aceste bomboane extraordinar de aromate, dar și sănătoase (bine... te limitezi la vreo trei așa, zic). Eu am pregătit vreo 15, să fie pentru toată lumea de la masă. Bune și pentru copii! 

Ingrediente puține: migdale, curmale, ulei de cocos, vanilie bourbon, pudră de roșcove, cardamom, un pic de sare și puțină apă. Toate-n drogherie :).  

almonds-in-a-bowl-on-wooden-table-max

Nu ai nevoie decât de un blender și un mojar. În mojar, pisezi păstăile de cardamom (găsești si gata râjnit în drogherie, dar mie îmi place aroma care se degajă, în timp ce-l pisez). Odată ce păstăile s-au desfăcut, le scoți din mojar și continui să pisezi semințele până ce devin pulbere. 

În blender, mărunțești mai întâi curmalele, apoi migdalele. Adaugi și restul ingredientelor și mixezi bine până ce devine totul o pastă omogenă. Testezi în palmă și vezi dacă poți forma o bilă compactă. Dacă e prea moale, mai poți adăuga o linguriță de pudră de roșcove sau poți da compoziția la frigider pentru 15 minute (uleiul de cocos se întări) și apoi testezi din nou. Dacă e prea tare, mai adaugă o lingură de apă.

bee-pollen

Am luat cinci boluri și în primul am pus semințe de susan, în al doilea, flori comestibile și în urmatoarele, polen, floarea soarelui, pudră de roșcove. 

Nu mi-a mai rămas decât să formez bilele. Pe căldurile astea, e bine să te miști repede cu formarea lor și să le dai la frigider, pentru a se întări uleiul de cocos din compoziție și a le menține forma de bilă. Fiecare bomboană am tăvălit-o printr-un bol cu cele enumarate mai sus, le-am aranjat pe farfurie și le-am dat la frigider.

Carob powder in bowl with chocolate pieces on wooden background

Carob powder in bowl with chocolate pieces on wooden background

Peste vreo 30 de minute ne-am răsfățat cu ele. Niciunul nu a putut mânca doar una...Se păstrează la frigider sau chiar la congelator pentru mai mult timp.

bomboane

Fără zahăr adăugat, raw, fără gluten, fără lactoză. Bune de tot! 

Pentru 15 bomboane ai nevoie de următoarele ingrediente: 

100 g migdale 

80 g curmale fără sâmburi

3 linguri ulei de cocos (încălzit ușor până devine lichid)

3 linguri pudră de roșcove 

6-8 păstăi de cardamom (1/2 linguriță pulbere) 

1/2 linguriță vanilie pulbere 

un pic de sare 

cu drag, 

farm. Adriana Ghiță

 

6070 Total vizualizări 1 Vizualizări azi

Comentarii

comentarii

1 Comentariu

  1. […] ultima variantă de bomboane raw pe care le-am modelat în familie m-am inspirat de aici. Exceptând faptul că nu am găsit la magazinele din București flori comestibile (am găsit […]

    • Ma bucur ca am fost inspiratie pentru dvs. Flori comestibile uscate, din pacate, nu mai gasesc nici eu…Spor la gatit sanatos in continuare!

Lasă un comentariu