Londra, patru zile cu mâncare bună de tot


De data asta, pe lângă mult așteptatul concert Coldplay, am vrut locuri deosebite cu mâncare bună. 

Am dus dorul bunătăților din Borough Market. Primele găsite, acum: frăguțele!!! așa aromă... Proseco peste drum, rece și bun. Stridiile proaspete erau și ele pe listă, dar până să ajung la ele, m-a izbit un miros de pâine caldă. Eu, de fel, de ani de zile, nu cumpăr și nu mănânc pâine, decât foarte rar, la restaurant. Ei bine, bagheta asta cu brânză și măsline și crustă de mălai, m-a convins instant că trebuie s-o mănânc. Da, am mâncat aproape una întreagă. Promit că am să încerc să fac și eu pâine cu brânză și măsline.

13499908_10153946763534232_1838333093_o

Apoi, am revenit la stridii, cele mai mari si gustoase, ever! 

stridii Borough Market

Nu rata Borough Market dacă te nimerești vineri sau sâmbătă în Londra. 

13517920_10153946763504232_294627025_o

Și tot într-una din aceste zile, să ajungi și în Nothing Hill la Portobello Road Market. Un cartier foarte drăguț și un târg cu tot felul. Eu, de cum am pășit, am și găsit o fustă colorată  .
Nothing Hill

Nothing Hill

Am mers și la prietenii mei din Soho, la Street Food Market. Fac niște clătite uriașe pentru prânz. Am ales pe cea cu falafel, humus, tzatziki și legume. Foarte bună! Îmi pare rău că n-am mai ajuns să încerc și crepe complete...Nu rata Soho Street Food Market, de miercuri până vineri, la prânz.

clatite falafelTaste of London, cel mai mare festival al restaurantelor, din întreaga lume. Aici trebuie să mergi nemâncat și să stai câteva ore bune. Chefi renumiți, preparate deosebite, ateliere de gătit, băutură rece, precum și grădinari ce își vând legumele cultivate organic, dar și semințe pentru cei ce vor să le cultive în propria grădină.

Taste of Londonsomon Tymberyard coffee shop, pentru dimineți perfect sănătoase. Fructe și legume pe pâine, combinate cu brânză și semințe și prezentate așa frumos, încât mie și prietenei mele ne-a luat câteva minute bune să ne hotărâm ce să alegem. La fiecare produs erai atenționat dacă este un preparat vegetarian, fără lactate sau fără gluten. 

healthy breakfastHoney & Co, restaurantul pe care îl urmăresc pe Instagram de ceva timp și la care am reușit să rezervăm o masă cu vreo două săptămâni înainte. Ascuns pe o străduță și atât de mic, încât ai toate șansele să treci pe lângă el, fără să-l remarci, dar dacă arunci un ochi înăuntru, ai să vezi 10 mese mici (pentru două persoane), aproape lipite între ele. Meniul este pe o singură pagină, dar totuși ți-e greu să alegi. E bun de tot, totul!

miel humus oriental

kataifCel mai frumos loc, în care am mâncat până acum, este Petersham Nurseries. 15 minute cu trenul din Waterloo Station. Dar ce supriză plăcută am avut până acolo... Am nimerit în tren cu foare mulți englezi ce mergeau la Royal Ascot. Toate doamnele și domnișoarele purtau rochie și pălărie. Toți domnii: costum, joben sau chiar frac. În tren desfăceau șampanii și serveau din pahare cu picior. 

13467336_10153946763469232_69967478_o

Și am ajuns în suburbia Londrei, Richmond. Liniște, case de lux și aer curat.
Aer curat și parfumat și la Petersham Nurseries. Mese și scaune vechi de zeci de ani, puse printre flori. Cafea la filtru clasic de metal, apă de la robinet, quiche și cea mai bună prăjitură cu pere. 

coffee time

In grădina de lângă, avea loc o nuntă. Grădină ruptă din povești! Tot aici, găsești antichități, mobilier deosebit și cosmetice naturale făcute manual.

restaurant Petersham Nurseries_DSC6782 copyPetersham NurseriesSeara? Dinerama! Coaste și pui la Smokestak. Coadă mare, dar merită! Muzică, foc în butoaie, wine bar, voie bună.

Dinerama Londra

Același concept și la Street Feast Hawker House. Parcă ai fi undeva la mare, dacă n-ar fi 18 grade afară. Homar, vită bună, dar și pulpă de pui thai. Nitro-înghețată de la Chin Chin Labs, preparată și înghețată pe loc.

_DSC6847 copypulpa de pui thainitro inghetata
Coldplay, un spectacol de culori și o mângâiere pe suflet cu muzica lor. Trebuie să mergi la concert! 

https://www.youtube.com/watch?v=gZz4US9z3tA&feature=youtu.be

 

London, baby...see you soon.

7308 Total vizualizări 1 Vizualizări azi

Comentarii

comentarii

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu