Tarta cu somon si broccoli

Din categoria Aaa, dar mie nu-mi place broccoli, iată o tartă delicioasă cu somon și broccoli pe care o vei dori iar și iar la micul dejun, la pachet sau cină. Rapid de preparat, căci altfel, nu m-aș mai fi apucat de ea.

Pentru aluatul de tartă, am folosit rețeta mamei. Iese fraged de fiecare dată. Este important să folosești un unt de calitate, cu cât mai multă grăsime și să fie rece atunci când începi prepararea aluatului. Să nu frămânți mult, căci va deveni prea elastic aluatul și se va strânge la copt. Tai untul cubulețe, adaugi oul peste și începi să încorporezi făina în care ai pus și un vârf de sare. Aluatul trebuie să iasă moale și nu vârtos. Formezi o bilă și dai la frigider pentru 30 de minute.

Processed with VSCO with c3 preset

Între timp, amesteci ouăle cu brânza rasă și smântâna dulce. Eu am avut brânză de capră, de țară. Opărești floretele de broccoli și apoi le scurgi de apă.

Processed with VSCO with c2 preset

Aluatul l-am întins direct în vasul de copt. Am pus floretele de broccoli într-un singur strat, fâșiile de somon, chimenul și deasupra am turnat compoziția de ou cu brânză și smântână. 

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Cuptor, 180° C, vreo 30 de minute, până ce am văzut marginea aluatului crocantă. 

Processed with VSCO with c3 preset

Simplu de gătit, excelent gust! 

Processed with VSCO with c2 preset

Ingrediente pentru o tavă de 30/20 cm 

Blatul :100 g unt, 82% grăsime, un ou, 200 g făină, un vârf de cuțit de sare 

Umplutura: un broccoli mare, 100 g somon afumat, 4 ouă, 200 ml smântână lichidă, 200 g  brânză, o lingură semințe de chimen. 

cu drag, 

farm. Adriana Ghiță 

11850 Total vizualizări 1 Vizualizări azi

Comentarii

comentarii

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu