Supa de praz cu cartof dulce


Pe cât de foame ne e, când se întâmplă să mai întârziem cu masa de prânz, pe atât de repede trebuie să gătesc. Astăzi am ales supa de praz cu cartof dulce.

Cartof dulce, căci e mai sănătos. Conține, în cantități mai mari decât cartoful obișnuit, vitaminele A, C și B6, mai multe fibre și de asemenea, mai puține calorii.

image

Curăț cele două legume. Toc rondele, prazul și cubulețe, cartoful. Puțin ulei în tigaie, și le pun la călit timp de 4-5 minute, după ce am adăugat și ceva ierburi uscate. Între timp, fierb un litru de apă la cana electrică (cea mai bună achiziție din bucătărie). Torn apa fierbinte în oală, peste un cub de legume Bio. Pun și o lingură de ierburi uscate. Torn din supa obținută peste legumele din tigaie, mai las pe foc 2-3 minute, apoi transfer totul în oală și las la fiert.

image

În 15 minute a fost gata. Blender, zoom zoom, smântâna dulce și gata, familia la masă.

image

Ingrediente:

3 fire praz
1 cartof dulce, mare
100 ml smântână dulce (smântână vegetală aici)
2 linguri ulei
1 cub de legume, Bio
1 lingură amestec de ierburi uscate
Sare, piper 

cu drag,

farm. Adriana Ghiță

4761 Total vizualizări 1 Vizualizări azi

Comentarii

comentarii

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu