Supă cremă de legume

Supa cremă de legume a făcut parte și ea într-una din probele concursului minunat, MasterChef. Mai eram 12 în concurs, iar cinci dintre colegii mei au votat supa mea (fără să stie că este a mea), ca fiind cea mai gustoasă. Nici eu nu știam că supa numărul 8, cea mai votată, era supa mea. Am fost penultima la gustat și de abia atunci, după ce mi-am recunoscut supa (mai mult după aspect căci am avut genialul instinct de a gusta din ardeiul iute, să văd eu cam cât de iute e, fix când potriveam și eu supa de gust. Ei bine, după mușcătura din ardei n-am mai simțit niciun gust decât cel iute. Am băut un litru de apă, smântână dulce, am mestecat tot felul de legume și tot degeaba, mai erau  2-3 minute până la finalul probei și eu nu știam cum să potrivesc supa...).

Și totuși am dres-o bine, majorității a plăcut cel mai mult, dintre cele 12 supe gustate.

12195782_1077029948974906_4360208625513069382_n

E simplu!

1,5 l apă la fiert. Curățăm și tocăm legumele grosier, le punem la călit, 10-12 minute, într-o oală în care am pus uleiul și am topit untul. Sare, piper. Turnăm apa fierbinte peste legume, acoperim cu un capac și lăsăm să fiarbă vreo 25 de minute. Gustă! Pătrunjelul,  l-am pus așa, legătură întreagă în supă după ce am dat oala de pe foc și am acoperit din nou cu, capacul pentru 2-3 minute, apoi am scos pătrunjelul într-un bol cu apă cu gheață pentru a-i păstra culoarea (îl folosim pentru decor când servim supa).

DSC_0449

Transferăm supa în vasul blenderului. Păstrăm o parte din zeamă și o adăugăm treptat până ce obținem consistența dorită. Adaugăm smântâna, ghimbirul ras, usturoiul pisat, o parte mică din ardeiul iute tocat mărunt, sucul de lămăie.

DSC_0455

Gustăm! poate vrei mai iute, mai pune ardei, ghimbir; poate vrei mai acră, mai pune lămâie. Sare, piper. Dă-o printr-o sită dacă dorești o supă cremă și mai fină.

Gata supa gustoasă și sănătoasă!

DSC_0456

 

Ingrediente:

3 cartofi dulci

2 morcovi

1 păstârnac

1 rădăcină mică țelină

3 tulpini de țelină (apio)

1 ceapă

1 ardei gras roșu

1 ardei iute

2 căței de usturoi

1 legătură pătrunjel

2-3 cm rădăcină de ghimbir

1/2 lămâie, suc

2 linguri unt

2 linguri ulei de măsline

100 ml smântână dulce

Dacă nu consumi lactate, poți folosi o smântână vegetală cum ar fi cea de cocos, migdale sau de orez. . Găsești în drogherie, pe alese.

cu drag,

farm. Adriana Ghiță

 

6660 Total vizualizări 2 Vizualizări azi

Comentarii

comentarii

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu