12 antibiotice naturale

12 antibiotice naturale pe care strămoșii noștri le-au folosit în loc de pastile.

În ultimele decenii, folosirea antibioticelor a atins niveluri record. Astfel au apărut bacteriile și super-microbii rezistenți care evoluează într-un ritm atât de rapid, încât cercetătorii nu mai pot ține pasul pentru a găsi metode noi de a-i elimina.

Un viitor în care bacteria se află la vârful lanțului trofic nu este ceva nou.

Cu mult timp înainte ca produsele farmaceutice actuale să fie dezvoltate, existau alimente și ierburi care ajutau la combaterea infecțiilor și bolilor de zi cu zi. Multe dintre aceste remedii naturale sunt și astăzi folosite peste tot în lume.

Strămoșii noștri aveau și ei o soluție pentru a vindeca bolnavii, folosind antibiotice din natură și ar fi bine să ne aducem și noi aminte care sunt cele mai importante și ce tratează ele.

Ulei Oregano

Oregano și uleiul de oregano

Cu siguranță ai folosit oregano ca și condiment în multe feluri de mâncare fără să realizezi ce efecte benefice îți aduce. Pe lângă proprietățile antibacteriene, oregano te poate ajuta la digestie și dacă dorești să pierzi din greutate. 

Carvacrol, substanța activă din uleiul esențial de oregano, s-a descoperit că acesta combate foarte bine bacteriile provocatoare de infecții.

Tot acest ulei este bun în tratarea infecțiilor digestive, cum ar fi infecția cu Helicobacter Pylori. 

Otet cidru mere

Oțetul din cidru de mere

Pe lângă o multitudine de beneficii, oțetul din cidru de mere are proprietăți antibiotice și antiseptice. Este foarte bun să îl folosești și pentru controlul greutății, să îți scazi colesterolul sau riscul de cancer.

banner_manuka

Mierea

Soldații din Roma antică, foloseau mierea pe câmpurile de luptă pentru a trata rănile și a preveni infecțiile.

Civilizații de pe tot mapamondul continuă și azi să considere mierea ca unul dintre cel mai bune antibiotice naturale, totodată fiind un bun antiimflamator și antiseptic cunoscut vreodată.

O enzimă care se găsește în miere, eliberează peroxid de hidrogen. Acest proces ajută corpul să lupte cu infecțiile și blochează răspândirea bacteriilor. Blândă cu sistemul digestiv, mierea elimina toxinele din sânge și ajută ficatul să funcționeze mult mai eficient. 

52c74624dbfa3f42770019ce._w.1500_s.fit_

Turmeric

Acest condiment nu este bogat doar în culoare și aromă, în același timp îți protejează corpul de afecțiuni. Turmericul, poate fi consumat sau aplicat extern, fiind o alegere extrem de bună pentru a lupta împotriva bacteriilor.

O utilizare foarte cunoscută este atunci când amesteci turmeric cu miere, obținând o pastă pe care o poți consuma întern sau aplica pe răni.

 Usturoiul

Aromatic și delicios pe o felie de pâine prăjită cu unt, această plantă are niște calități puternice. Usturoiul poate lupta cu infecții simple, cum ar fi infecțiile ORL întâlnite în răceală, distrugând germenii înainte ca ei să se înmulțească.

Alicina, substanța activă din usturoi, te protejează și de paraziți intestinali. Dacă dorești un stil de viață mai sănătos, adaugă mai mult usturoi în dieta ta.

Grapefruit-Seed-Extract-Uses-720x400

Extract din semințe de Grapefruit

Jurnalul de Medicină Alternativă și Complementară a publicat un studiu în care s-a descoperit că extractul din semințele de grapefruit este benefic împotriva a peste 800 de viruși și bacterii, mai mult de o sută tulpini de ciuperci și mulți paraziți.

Bogat în mulți antioxidanți, acesta stimulează sistemul imunitar, alcanilizează corpul în mod natural si ajută digestia îmbunătățind flora intestinală.

Echinacea-Purpurea

Echinacea

Probabil că nu ai așa multă experiență cu acest produs, dar este o plantă extrem de sigură, care se găsește în multe bucătării. Consumul acestor plante a fost dovedit că ajută la reducerea răcelilor pe care o persoană le poate avea de-a lungul vieții. Această iarbă este benefică mai ales când este consumată preventiv.

cabbage

Varza 

Mulți oameni nu realizează ce cantitate mare de Vitamina C se găsește într-o cană cu varză. Peste 75% din necesarul zilnic. Există compușii de sulfur in varză care au arătat semne de luptă impotriva cancerului și dereglărilor hormonale.

coconut-oil

Uleiul de cocos extravirigin

Nu poți spune niciodată destule despre beneficile uleiului de cocos. Are proprietăți naturale antifungice și antimicrobiene. Este plin de antioxidanți pe care nu îi găsești nicăieri în natură.

Folosește-l să îți stimulezi sistemul imunitar, să îți echilibrezi glanda tiroidă, colesterolul și nivelul de zahăr din sânge. Nu în ultimul rând ajută la funcționarea creierului. Îl poți consuma, dar și folosi extern, fiind unul dintre cele mai versatile cadouri pe care natura ni l-a făcut.

Adaugă o linguriță în cafeaua de dimineață pentru extra energie și un cap limpede pe timpul zilei.

Mâncarea fermentată

Varza nepasteurizată, murăturile făcute în casă, kefirul și iaurturile probiotice, toate acestea îți îmbogățesc flora intestinală, te protejează împotriva cancerului și îți protejează corpul în fața infecțiilor.

slide1

Argint coloidal

Un antibiotic natural, argintul coloidal este o mixtură de particule suspendate în lichid, și care este folosită de secole.

Acest tratament este temporar, argintul este un metal greu și poate deveni toxic. Însă, elimină enzima de care celulele au nevoie pentru a se multiplica. Lipsindu-le de oxigen, bacteriile și infecțiile sunt distruse fără ca tu să fii afectat. 

Te poți proteja de multe bacterii, microbi și afecțiuni derivate doar folosindu-te de avantajele acestor remedii naturale. 

Dacă încă nu știi de unde îți poți procura aceste remedii, acum ai aflat.
www.drogheriapipera.ro - Sănătate la un click distanță!

Ai grija de corpul tău fără rețete și medicamente.

Referințe:

http://www.myhealthwire.com/news/herbs-supplements/796

http://higherperspective.com/2014/05/5-natural-antibiotics-already-kitchen.html

http://www.coolhealthyrecipes.com/10-natural-antibiotics-that-our-ancestors-used-instead-of-pills/2/

6789 Total vizualizări 1 Vizualizări azi

Comentarii

comentarii

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu