Vinete umplute la cuptor

Tai vinetele in felii subțiri, le sărez și le las jumătate de oră să transpire.

Prepar sosul: tigaie, ulei de măsline, ceapa, cinci minute. Adaug usturoiul, sotez pentru încă un minut. Adaug pătrunjel, oregano, câteva roșii tocate opărite și fără coajă, zahăr, apa. Pun capacul și las să fiarbă 20 de minute.

Mă apuc de umplutură. Sotez ceapa, adaug pătrunjel, spanac și continui încă cinci minute. Usturoiul tocat, încă un minut. Asezonez și dau tigaia deoparte.

Feta, riccota și parmezan, le amestec într-un bol. Adaug ardeiul copt, tocat și oul bătut. Sare și piper. Aduc spanacul peste amestecul de brânza. E timpul să se odihnească puțin la frigider.

Frig vinetele unse cu puțin ulei de măsline, cam patru minute pe fiecare parte, la foc mediu. Pornesc cuptorul, 180 de grade. Ung tava. Gata, e timpul rulourilor! O lingura de umplutură pentru fiecare felie de vinete. Rulez și așez în tavă.

Deasupra torn sosul de roșii, mai rad niște parmezan și dau la cuptor pentru vreo 40 de minute.

Ingrediente:

4 vinete

Pentru sos:

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă tocată
  • 2 căței de usturoi
  • 4-5 fire de pătrunjel
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 4 roșii
  • 1 linguriță zahăr
  • 1/2 cană apă

 

Pentru umplutură:
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă, tocată
  • 10 fire de pătrunjel
  • 500 g spanac proaspăt (dacă e congelat, trebuie dezghețat și scurs bine de apă)
  • 2 ardei copți
  • 250 g Ricotta
  • 2 linguri parmezan ras
  • 120 g Feta mărunțită
  • 1 ou bătut
Dacă nu vrei rulouri, există varianta straturi. Eu le-am făcut pe amândouă pentru că am reușit să frig multe vinete, iar pentru umplutură n-am măsurat nimic și uite așa am umplut două tăvi. Pui un strat de vinete, umplutura, strat de vinete iar și deasupra sosul de roșii si apoi parmezanul.

 

 

 

 

 

3739 Total vizualizări 2 Vizualizări azi

Comentarii

comentarii

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu