Cea mai bună înghețată

Nu cred că există pe lumea asta, om căruia să nu-i placă înghețata. E dulce, aromată, răcoritoare, cremoasă, cu ciocolată, cu fructe, cu praline, câte și mai câte, greu să te hotărăști când ești în fața vitrinei frigorifice din magazin.
Dar cine citește eticheta? Nu citim, vrem să ne bucurăm de gust și atât. Unii mâncăm mai des, alții mai rar, dar în niciun caz nu renunțăm la înghețată.

Totuși, e bine să știm că pe lângă lapte, zahăr, înghețata conține o mulțime de emulifianți, arome artificiale și alți aditivi:
* Calcium sulfate
* Polysorbate 80
* Magnesium hydroxide
* Xanthan Gum
* Corn Syrup Solids
* Potassium Sorbate
* Mono- and Diglycerides
* Guar Gum
* Sodium Phosphate
* Carrageenan
* Artificial Flavors

După ce am făcut cunoștință cu industria alimentară, etichetele produselor și problemele provocate sănătății, desigur că am început să gătesc foarte mult acasă și mai ales dulciuri, iar înghețata e cel mai simplu de făcut. Nu ne lipsesc din congelator bananele, fructele de pădure sau mango, iar de când avem și Thermomix, timpul în bucătărie ni s-a redus drastic, plus că mă ajută și Tudor foarte mult. Dar să vă povestesc de înghețata de astăzi:

2 banane congelate
250 g căpșune congelate
1 lingură miere
Thermomix, 6 secunde, viteza 6. Aduni cu spatula, fructele de pe pereții bolului și apoi încă 30 sec., viteza 9. E gata!

Eu am servit cu granola, Tudor a preferat simplă.

Poate poftești la una cu ciocolată... Uite încă o rețetă:
2 banane congelate
1 lingură cacao sau 4 pătrățele ciocolată neagră de calitate sau 1 lingură cacao nibs
1 lingură miere sau sirop de arțar (optional).
Blend it!

Astăzi, înghețata ne-a fost și mic dejun și desert și doza de fructe.

Rapid, sănătos, delicios!

4533 Total vizualizări 5 Vizualizări azi

Comentarii

comentarii

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu