Chutney de piersici

Am promis că scriu rețeta încă de acum două zile. Mai am 10 minute până intru la sală și zic că e timp să vă povestesc. Ce este  cel mai bine la preparatul ăsta e că-l faci o dată și apoi îl poți folosi o lună întreagă.

Mie îmi place pe sendvișul cu avocado, dimineața, pe pieptul de rață și chiar alături de un mușchi de porc făcut la cuptor. E bun de tot, ce să mai... Nu-i de mâncat zilnic cu lingura, căci are ceva zahăr, dar cum îmi place mie să zic, în weekend e voie orice. Și încă ceva, sosul face farfuria.

Lista de cumpărături:

3 piersici sau 1 mango dacă îți place mai mult, cubulețe

1 ardei gras, copt, tocat mărunt

2 ceapă roșie, tocată mărunt

2 linguri ulei de măsline

2 foi de dafin

1 cățel usturoi, tocat

1 ardei iute, tocat

1 lime, jumătăți

1 lingură ghimbir ras

1 băț de scorțișoară

1/2 linguriță sare

1/2 linguriță fulgi de chili dacă îți place și mai iute

7 linguri de zahăr

150 ml oțet de cidru de mere

Călim ceapa timp de 3-4 minute, adăugăm restul de ingrediente, mai puțin zahărul, piersicile, ardeiul copt și oțetul. Foc mic. După încă cinci minute, adăugăm zahărul și după alte cinci, piersicile și oțetul. Lăsăm pe foc timp de 12-15 minute și în ultimele cinci minute de fiert adăugăm și ardeiul copt. Scoatem jumătățile de lime și scoarța de scorțișoară. Transferăm într-un borcan cu capac și-l păstrăm la frigider (rezistă o lună dacă cumva nu se mănâncă mai repede).

Pentru sendvișul cu avocado e simplu:

1 felie pâine prăjită (integrală cu semințe)

1/2 avocado pasat

1 lingura chutney de piersici

1 linguriță nucă mărunțită

Lângă acesta, am servit încă o felie de pâine prăjită cu mozzarela, smochine și mentă. Merge și puțină cremă de oțet balsamic peste. 

Îndrăznește, fă și tu!

1692 Total vizualizări 9 Vizualizări azi

Comentarii

comentarii

Nu există comentarii.

Lasă un comentariu